•   6 min read

16% клієнтів переходять з Trello у Worksection. Чому?

Внутрішня аналітика Worksection показала, що 16% нових клієнтів обрали саме наш сервіс під час пошуку альтернативи Trello за останній рік. В цій статті ми б хотіли розібрати основні переваги та недоліки Trello, та як Worksection вдається покращити управління командною роботою в порівнянні з вищезгаданим сервісом.

Про Trello

Trello — популярна система управління бізнесом серед невеликих команд, що працює за принципом Канбан-дошок. Це зручний варіант для маленьких проєктів із не дуже великою кількістю завдань.

Робота відстежується за допомогою дошки, де кожен список в ній – окремий статус задачі, яка відтворена у вигляді картки. В результаті ви отримуєте зручну та компактну візуалізацію проєкту з чітким розподілом на основні етапи. 

Чому бізнес обирає Trello?

Серед переваг Trello ми можемо виділити наступні:

  1. Простий інтерфейс зумовлює легку адаптацію, адже основні функції Trello є інтуїтивно зрозумілими.
  2. Візуалізація за допомогою Канбан-дошки полегшує відстеження прогресу роботи для команд.
  3. Кастомізація. Бізнес може адаптувати дошки, списки та картки відповідно до особливостей власного робочого процесу.
  4. Гнучкість. Trello може використовуватися для різних цілей: від керування бізнес-проєктами до контролю персональних списків завдань.
  5. Комунікація. Коментарі, вкладення та сповіщення – інструменти, що значно полегшують комунікацію та структурують всю інформацію в межах одного завдання. 

Чому бізнес шукає альтернативу Trello?

Не дивлячись на всі вищеперераховані переваги, Trello залишається тимчасовим рішенням або ж перехідним етапом для бізнесу перед впровадженням повноцінної системи для організації командної роботи. 

Основна проблема Trello: інструмент не підходить для повноцінної організації роботи великих компаній. Якщо у вас команда з 10 і більше людей, то вам стане банально тісно в Trello з його обмеженим інструментарієм. 


Основні причини міграції бізнесу з Trello

Відсутність можливості будувати складні робочі процеси

Простота Trello є одночасно перевагою з точки зору адаптації, і недоліком, що не дає можливості ведення складних робочих процесів з залежностями або багатокомпонентних завдань.

Обмежений інструментарій

Trello бракує розширених функцій і можливостей, необхідних компаніям для поглибленого керування проєктами. Наприклад, діаграм Ганта, відстеження часу, розподілу ресурсів або внутрішніх звітів.
** Навіть можливість інтеграцій не покриває цю проблему, адже за більшість додаткових інструментів ви маєте сплачувати додаткову абонплату.

Брак умов для масштабування

Trello не може ефективно підтримувати збільшення кількості завдань, користувачів або проєктів без шкоди для продуктивності. Чим швидше ви ростете, тим швидше робочий простір в Trello перетворюватиметься в безлад.

Відсутність вбудованої системи звітності та аналітики

Trello не задовольняє потреби компаній відносно внутрішньої системи звітів і аналітики, що необхідно для оцінки ефективності проєкту.

Ціна

З початку діяльності Trello працює за принципом Freemium, за якого більшість функцій доступна без оплати. Однак, якщо Ваша команда виросте, функціоналу стане недостатньо, а вартість оновлення тарифу стає непомірно високою порівняно з альтернативними інструментами з подібним набором функцій.

Підтримка та навчання

В Trello обмежені ресурси щодо підтримки та можливості навчання клієнтів, що є поширеною причиною розгляду можливості переходу на платформу з кращою підтримкою.

Підсумовуючи

У Trello немає CRM (управління роботи з клієнтами), обліку часу, діаграми Ганта, виставлення рахунків та звітності. Trello набув популярності серед невеликих команд, фрілансерів і як особистий щоденник, для завдань у яких не потрібно рахувати час і працювати з потоком клієнтів.

Сервіс підійде для нескладних проєктів, без потреби їх масштабувати.

Про Worksection

Worksection — український онлайн-сервіс контролю проєктів для бізнесу. Працює з 2008 року. Worksection підходить для змішаних команд, де є як технічні фахівці, так і рядові користувачі з базовими знаннями ПК. Завдання можна представляти в різних зрізах, у тому числі у вигляді канбана.


Worksection поєднує інтуїтивний інтерфейс і великі можливості

Worksection VS Trello

Ми пропонуємо порівняти Worksection з Trello, щоб проаналізувати переваги та недоліки одного сервісу перед іншим.

Worksection VS Trello: ключові відмінності

Інтерфейс 

Так виглядає список завдань у вигляді Канбан дошки Worksection:

У випадку ж з Trello, дошка є оглядовою сторінкою усього вашого проєкту:

Понад 1.500 організацій вже використовують Worksection.

Робота з клієнтами

Управління проєктами із Trello фокусує увагу на вирішенні персональних завдань. Все, що відбувається в Trello, розділене на дошки, які налаштовуються під завдання та виконавця. Під кожного клієнта та кожне завдання доведеться створювати дошку та картки відповідно.

З Worksection на організацію завдань йде мінімум часу та зусиль. Автоматизація взаємодії та спільної роботи підвищує продуктивність та залучить нових потенційних клієнтів. Додайте клієнта до проєкту чи завдання за лічені секунди, далі клієнт може бачити прогрес у проєкті, ставити завдання та швидко відповідати на повідомлення.

Облік часу та звітність

У Trello немає вбудованого інструменту для обліку часу. Для того, щоб оцінювати погодинну роботу та стежити за часом виконання, доводиться інтегрувати сторонні та платні розширення.

Інструмент відстеження часу вбудований у Worksection та працює на будь-якому тарифі. Відстеження часу із Worksection допоможе детально аналізувати витрачений час на завдання та проєкти, що підвищить точність звітності.

Ціна 

Вартість за користувача в Trello стартує від $5, за яких ви отримуєте мінімальний набір функцій. У Worksection ви платите від $2 до $4 за користувача та на будь-якому тарифному плані підключається одразу весь основний функціонал з різницею у квотах по тарифу (кількість людей, проєктів та ГБ).


Також за доплату $30 на місяць є можливість під’єднати функції Преміум тарифу на будь-який інший. Тобто з нами ви не переплачуєте й отримаєте максимум. 

У вас також є можливість протестувати нашу систему абсолютно безкоштовно протягом 14 днів перед.

Оцінка роботи проєктів

Уявімо звичайну ситуацію: вам необхідно побачити всі завдання з усіма клієнтами та у всіх проєктах, або необхідно подивитися на все робоче навантаження будь-якого з ваших співробітників. Однак, у Trello у вас є лише картки та дошки, що не зручно для аналізу всього робочого процесу. Доведеться переглядати дошку за дошкою, що справді непрактично, якщо у вас є десятки, а то й сотні проєктів-дощок.

Worksection надає робочий простір для організації всіх даних, проєктів та завдань, їх зберігання та контролю в одному місці. Усі завдання у Worksection поділені на проєкти, завдання та підзавдання. До кожного проєкту та завдання призначається відповідальний та виконавець. Ви можете швидко відстежити зайнятість кожного співробітника та процес роботи над кожним завданням чи проєктом.


Worksection VS Trello: Worksection усуває обмеження Trello завдяки:

Уніфікованому керуванню проєктами

Worksection забезпечує централізовану платформу для керування проєктами, усуваючи потребу в розрізнених нотатках і неконтрольованих чатах у месенджерах. 

Дозволам на основі ролей

Worksection надає гнучкі дозволи на основі ролей для членів команди, гарантуючи, що кожен користувач має відповідний рівень доступу до своєї посади. 

Декомпозиції та делегуванні завдань

За допомогою Worksection складні проєкти можна легко розбивати на завдання та підзавдання, що дозволяє краще організувати роботу. Можливість вибору відповідального своєю чергою спрощує процес делегування.

Розподілу ресурсів

Worksection допомагає підприємствам ефективно керувати розподілом ресурсів, дозволяючи їм бачити навантаження членів команди.

Що говорять про Worksection клієнти

ответить
Каретин Олег 12 августа 2019
Вы победили)

esc
Поделиться в
или
Бизнес-кейсы
Никита Ловиков, СЕО и основатель веб-студии Letsmake.site, поделился с нами опытом пользования Worksection. Кроме того, Никита рассказал интересные инсайты об успешности и неуспешности проектов, а также...
13 декабря 2023   •   4 min read
Бизнес-кейсы
Вместе с Иваном Тригубом, сооснователем и СЕО компании SPLIT Development обсудили становление его компании и особенности проектов, преимущества Worksection по сравнению с Jira, а также проблемы фикс-прайса...
3 декабря 2023   •   4 min read
Бизнес-кейсы
Евгений Савельев, управляющий партнер юридической компании Avitar, рассказал о работе команды по Worksection, в чем ценность сервиса для юристов и о преимуществах тайм-трекинга. Расскажите о компании...
30 октября 2023   •   3 min read
Начните работу прямо сейчас
Введите, пожалуйста, свой настоящий email 🙂
Вторжение России в Украину Worksection прекратил работу на территории РФ Почему?